pirmadienis, lapkričio 25

Boikotuokim Maximą!!!!!!!

Kiek skaitau fb: "zmones, dw nebeperkam maximoi, nieks nebepirks ir maxima zlugs!!!!" Taip ir norisi pasakyti: ne, nežlugs. Tikrai. Nes daugelis iš jūsų, mėnesį arba (daugiausiai) du VIEN TIK į Iki, Norfą ir kitas parduotuves (Centą, ar dar kelis no name prekybcentrius) grįšite. Jei esi ragavęs geresnio, nenorėsi vėl džiaugtis blogesniu. O, reikia pripažinti, Maxima buvo lyderė. Netlabai stipri. Dabar jos pozicijos tikrai susvyravo. Žmonės pikti, jie ieško kaltų. O jei pastatas būtų sugriuvęs vien dėl to, kad senas? Tikriausiai kaltintų tuos, kurie laiku nerenovavo/įkūrė parduotuvę tokioje vietoje/ yra vertelgos ir blogi žmonės. Neneigiu, kad mūsų mylimiausia (gal visgi po Akropolio) parduotuvė nusikalto. Bet kodėl būtent mes ieškom kaltų? Sakot, visus papirks, neikas nebus nuspręsta? Gal. bet tai geriau, negu kažkokie pagrįsti ar ne žmonių kaltinimai. Nors tai malonu ane?

Latviukų raginimas boikotuoti Maximą. Užrašas ant plakato skelbia: pirk, valgyk, prisijunk. Plakato kūrėjai tokiu būdu sarkastiškai kviečia prisijungti prie žuvusių. Tai – socialinės eismo saugumo kampanijos „Gerk, vairuok, prisijunk“ parodija.O kaip elgiatės jūs? Nepirksite, skirsite paramą nukentėjusiems arba žuvusiųjų artimiesiems (yra ir tokia galimybė) ar tiesiog ignorinsite? Liūdna, vis dėlto. Liūdna:(Dar liūdniau darosi pagalvojus apie tuos žmones, vaikus, ne tik, kurių ARTIMIEJI žuvo... Nes kai susiduri su tokia situacija, jau nebežinai, ar geriau, kai esi miręs ar gyvas...

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Tiesa sakant, labai viskas sukrėtė. O ypač tai, kad mano brolis šiuo metu gyvena latvijoje. KAi aš sužinojau apie šią nelaimę suskubau jam skambinti, nes perskaičiusi kur yra toji parduotuvė nusigandau - ji tik 2 stotelės nuo mano brolio buto. Gyvenime nepamanyčiau, kad taip gali būt.Ačiū dievui, jie tą dieną kaip tik nutarė važiuoti ne į šią, o į kitą parduotuvę.. Tačiau pasakojo, kad vaizdas siaubingas..

Ir dabar pritariu tau- nežinia, ką daryti. Nieko negalime pakeisti, nes boikotuoti maximos nepavyks- žmonės šneka kad nesilankys ten, tačiau kitą dieną mes juos ten matome.