šeštadienis, lapkričio 16

smoking smoking ewerywhere

Mano draugė rūko. Blemba, niekada nebūčiau pagalvojus, kad taip bus. Bet yra. Ji sako, kad jai patinka. Bet aš asmeniškai nematau jokio reikalo rūkyti. Po kelių metų išbandysiu. Vieną cigaretę. Visgi, pabantyti visada reikia. Bet. Kodėl???? "Būsi pabandžius, aš irgi tik pabandžiau"... Ar cigaretė per dieną - pabandymas? Prisimenu, kai buvau sanatorijoje Druskininkuose "Saulutė" ar kaip ten vadinosi. Prisimenu, kaip sėdėdavau ant suoliuko su kitomis mergaitėmis (10-13 metų). Prisimenu, kaip jos girdavosi, kiek daug cigarečių į dieną surūko. Jau tada nesupratau, kam to apskritai reikia. Kad pasipriešintum tėvams? Kad pritaptum prie "draugų"? Pagalvojau, koks keistas lietuvių įprotis draugais vadinti tuos, kurie net nepanašūs į tokius. "Penkiolikmetis sadistas sumušė klasės draugą". Koks draugas, jei jį sumušei??:D Suprantu, daugumai rūkymas atneša nusiraminimą, kai nesiseka - ar darbe, ar mokykloje, ar meilėje... Visgi manau, jog geriau rūkyti, negu vartoti narkotikus, gerti... Bet, jei gali be rūkymo apsieiti....

3 komentarai:

psychotic girl rašė...

Pirmiausia tai noriu pasakyti, kad žmonės dažniausiai rūko dėl to, kad nuramintų nervus ir atsipalaiduotų. Žinoma kai mergaitės rūko norinčios tik pasigirti draugėms yra juokingai graudu..
"Penkiolikmetis sadistas sumušė klasės draugą" lietuvių kalboje taisyklingai nevartojamas žodis 'klasiokas', o vietoj jo sakoma 'klasės draugas'. Todėl taip rašo išsilavinę žmonės dirbantys spaudoje ir nereiktų prie to kabinėtis.

Unknown rašė...

Beje, aš vistiek kabinėsiuosi. Nesąmonė. Juk klasiokas nebūtinai turi būti draugas, juk kiek yra priešų... Patyčios it t.t.... Ar tai irgi draugystė? Susifeilino lituanistai:D

Unknown rašė...

Žodis 'klasiokas' yra nevartotinas žodis, jokiem lituanistam nerūpi kas yra tavo priešai ar draugai.
O dėl rūkymo. Kaip ir Berta sakė, dažnai rūkoma, dėl gaunamo atsipalaidavimo ir nusiraminimo jausmo, tai individo pasirinkimas daryti tai ar ne. Jeigu Tau nepriimtinas rūkymas - nerūkyk. Lygiai taip pat turėtų būti žiūrima į alkocholinių gėrimų vartojimą, netradiines orientacijas, ginklų laikymą, abortus ir kitus išmįslus.